elkepepermans51@gmail.com | 0499/34.77.51

Elke, wat doe jij eigenlijk?

Elke, wat doe jij eigenlijk?

Het is een vraag die me wel eens gesteld wordt. Meestal antwoord ik iets in de trant van “ik begeleid mensen die zich, op eender welk gebied in hun leven, niet goed in hun vel voelen zodat ze een gelukkig en betekenisvol leven kunnen leiden vanuit hun innerlijke kracht”. Maar dat is nog altijd vaag. Ik zeg er dan bij dat er zoveel redenen als mensen zijn om psychotherapie/coaching te volgen.

Iedereen heeft we iets in zijn leven dat niet naar wens loopt. Misschien heb je problemen op het werk, voel je je altijd moe, wil je minder perfectionistisch zijn, wil je meer zelfvertrouwen, zit je in een mid-life crisis, ben je eenzaam … .

Als ik zo een paar voorbeelden opsom, dan ontspint er zich wel eens een gesprek over wat er niet goed loop in het leven van de vraagsteller. Vaak denken mensen dat je al zware problemen moet hebben om naar een psychotherapeut te stappen. Dat is niet zo, vaak wachten we te lang om professionele hulp in te roepen. Als het dak van je huis lekt, dan vinden we het normaal dat we het laten herstellen door een dakwerker. Maar als we ons niet goed in ons vel voelen, dan gaan we vaak van alles doen om dat gevoel toch maar niet te voelen, met als gevolg dat het ongelukkige gevoel nog groter wordt.

Als psychotherapeut/coach ga ik je niet je vertellen wat je moet doen. Wat we doen hangt af van jou en je hulpvraag. Misschien gaan we vertragen, kijken wat er innerlijk speelt, of misschien ga ik je aan het werk zetten, door vragen te stellen, door samen oefeningen te doen, door huiswerk mee te geven. De bedoeling is om bij je eigen antwoorden te komen. Iets in je leven veranderen vraagt een inspanning, maar ik loop een tijdje met je mee.

Ik merk dat het voor mezelf moeilijk blijft om uit te leggen wat ik nu juist doe. Omdat het voor iedereen anders is. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Dat is ook de reden waarom ik dit beroep zo boeiend vind.

Als je me ergens tegenkomt, mag je me nog altijd de vraag stellen “Elke, wat doe jij eigenlijk?”. Het zal geen kort antwoord worden, maar het wordt zeker en vast een boeiend gesprek 😊

Geef een reactie

Sluit Menu