Aanbod

Workshops

Zelfzorgnamiddag voor vrouwen - 17/08/2021

We ervaren allemaal stress en vermoeidheid, het afgelopen jaar zelfs in het kwadraat. Als vrouwen staan we vaak klaar voor de ander en vergeten we al eens om ook voor onszelf te zorgen. “Ik heb geen tijd” is een excuus dat ik vaak hoor. Maar hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer je kan betekenen voor je omgeving. Zelfzorg is niet egoïstisch!

Geef jezelf eens een namiddagje zelfzorg cadeau, je verdient het!

WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA?

Mindful wandeling in het Silsombos

Wandelen in de natuur helpt om het stil te maken in het hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter kan luisteren naar je innerlijke beleving en gevoel. 

Door fysiek te bewegen komt ook wat vast lijkt te zitten in het hoofd gemakkelijker los. 

In de natuur ben je in een omgeving waar je nieuwe paden en wegen kan inslaan. Dit helpt om open te staan voor nieuwe ideeën en inzichten. 

We gaan mindful verbinden met de natuur en op zoek naar symbolen en associaties die ons nieuwe inzichten kunnen brengen. 

Meditatie

Meditatie

Je leert een ademhalingsoefening die een onmiddellijk effect heeft op je autonome zenuwstelsel en deze tot rust brengt. 

Je leert een meditatie die je helpt om te voelen wat innerlijke kracht is, waardoor je in het dagdagelijkse leven ook krachtiger en stabieler in het leven kan staan. 

Zowel de ademhalingsoefening als de meditatie kan je nadien zelfstandig toepassen in je dagdagelijkse leven. 

Yin Yoga sessie

Yin Yoga 3

Yin yoga is een zachte vorm van yoga waarbij we langer in een bepaalde houding blijven waardoor het lichaam de kans heeft om in die houding tot ontspanning te komen. 

Yin yoga gaat niet over “de perfecte houding”, integendeel, we houden rekening met onze eigen mogelijkheden. We ondersteunen ons met yogablokken en bolsters of kussens en dekens. We zijn compassievol naar onszelf toe. 

Yin yoga maakt meer ruimte in het bindweefsel en de gewrichten. Door langer in een houding te blijven, bereiken we het stugge bindweefsel. Daardoor wordt je lichaam soepeler. 

Yin Yoga helpt je lichaam te herstellen en op te laden. 

Praktische info

WANNEER: Dinsdag 17 augustus 2021 van 13.00u t.e.m. 17.30u

WAAR: Zolder van Natuurpunt, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

PRIJS: 55 euro, koffie, thee en fruit inbegrepen

MEEBRENGEN: Stevige stapschoenen en een yogamatje. Indien je geen yogablokken en bolster hebt, breng dan zeker 2 dekentjes mee en een paar kussens. 

INSCHRIJVEN: Mail naar elkepepermans51@gmail.com. Je inschrijving is definitief na storting van het bedrag.