Elke

Bio

Vrije tijd

Hoe anderen mij omschrijven

Als kind al was ik heel gevoelig, ik voelde mijn omgeving en de mensen rondom mij haarfijn aan, zonder dat er woorden gesproken werden. Pas als jongvolwassen vrouw leerde ik dat ik een Hsp’er ben. Mijn gevoelige aard maakte dat ik van nature interesse had in mensen en hoe ze in het leven staan.

Als kind vond ik het heel fijn om de bedrijvigheid gade te slaan in de winkel van mijn oma, daaraan terug denken is pure nostalgie. Het was er de zoete inval en ik vond het leuk om mee te helpen uitpakken, rekken te vullen, de handen uit de mouwen te steken.

Omdat zowel de mens als het bedrijfsleven me boeide, studeerde ik voor sociaal assistente met optie personeelswerk. De voorbije 25 jaar werkte ik dan ook op de HR afdeling van verschillende nationale en internationale bedrijven. Als perfectionist werkte ik heel hard, grenzen stellen stond nog niet in mijn woordenboek. Daarbovenop kwam de ziekte en het overlijden van mijn vader.  Ik belandde in een burn-out. Het heeft me geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, grenzen te stellen en vooral om goed voor mezelf te zorgen.

In mijn zoektocht om te leren luisteren naar mijn lichaam kwam ik terecht bij shiatsu en reiki. Zo ontstond mijn praktijk, want ik wou dit ook dolgraag doorgeven aan anderen. Omdat ik professionaliteit heel belangrijk vind bleef ik me verder bijscholen. Eerst als holistische coach en na een loopbaantraject besloot ik om voor mijn oude droom te gaan, psychotherapie.

Ik volgde de 4-jarige opleiding tot psychotherapeute in de interactionele vormgeving (IV), een integratieve vorm van psychotherapie. Alles viel voor mij op zijn plaats! 

En als kers op de taart volgde ik nog een opleiding tot loopbaancoach, waarin ik mijn HR achtergrond en psychologische kennis mooi kan combineren.

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten!

Elke